Mi az az SWS?

Soudal Window Systems - ablak beépítési és szigetelési rendszer, mely a következő elemekből áll: purhab, párazáró szalag, páraáteresztő szalag, tömítőanyag.

Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért nagyon lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése.

Soudal Window System egy „meleg” ablakszigetelési rendszer (több rétegű kialakítás), mely az ablak kávába történő beépítés helyének tartós és hatékony szigetelésén alapul a „belül jobban zár, mint kívül” elv alapján. Ez az egyetlen mód a purhab nedvesség elleni védelmére. Csak a száraz purhabréteg rendelkezik megfelelő hőszigetelő paraméterekkel.

Hibás ablakszigetelés okozta hőveszteség (a termovíziós kamerával készült fénykép a kialakult hőhidakat mutatja):

o_sws1 o_sws2

Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért annyira lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése.

A „meleg” ablakszigetelési rendszer (több rétegű kialakítás) három szigorúan meghatározott tulajdonságú réteg alkalmazásán alapul. Csak a száraz szigetelő réteg biztosít hosszantartó védelmet az fal átfagyása és a penész kialakulása ellen.

o_sws3

A belső szigetelés (párazáró szalag) a hőszigetelő réteg „védőpajzsa”, lehetetlenné teszi a vízpára és a nedvesség átjutását az épület belsejéből.

A középső réteg (purhab) hő - és hangszigetelő szerepet tölt be.

Külső szigetelés (páraáteresztő szalag) lehetetlenné teszi a nedvesség bejutását, miközben lehetővé teszi annak kijutását az épület belsejéből a szabadba.

Az ablakszigetelés alkalmazásával nem csak megfelelő hőkomfortot biztosítunk magunknak, de megelőzzük a szigetelő és szerkezeti elemek esetleges átnedvesedését – amely végül a penész megjelenését is eredményezheti az ablak és a fal érintkezési helyein, illetve télen a falak átfagyását.